Zolang we niet naar school mogen, werken we thuis…

Op deze pagina verzamelen we leuke activiteiten die kinderen en hun ouders thuis kunnen doen. Er blijken ontzettend veel leuke inititiaven te zijn!

Zelf een goed idee? Stuur ons een bericht!

info@cultuurvoorkinderen.nl

De wonderbaarlijk avonturen van mijnheer Ut…

Binnenkort op deze pagina!

Heb jij de voorstelling ‘Vergeten Dieren en Verloren Zaken‘ van Duda Paiva Company gezien? Of wilde je gaan, maar was het theater gesloten? Op deze pagina verschijnt binnenkort het verhaal achter de voorstelling!

MUSEUMWEEK nu online!

In deze lastige tijden bieden museale collecties en eigen kunstwerken troost. Daarom gaat de Nationale Museumweek 2020 (20 tot en met 26 april) ondanks alle beperkingen door: in verantwoorde digitale vorm. Zo brengen 400 musea online een ode aan 75 jaar culturele vrijheid door middel van een digitale expositie op de Dam (zie artist-impressie). En kunnen mensen thuis daar ook zelf aan deelnemen, door het delen van een eigen kunstwerk. Zo houdt iedereen toegang tot het enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is. Lees hier meer.

Thuis in de ruimte!

Lessen, activiteiten en informatie over de fascinerende wereld van de ruimtevaart. Voor álle kinderen, ouders en leerkrachten van Nederland.

Lees hier meer.

In deze moeilijke tijden kan Meester Jaap wellicht wat troost bieden of in elk geval een glimlach tevoorschijn toveren. Jacques Vriens heeft een aantal verhalen voorgelezen en op film gezet. Het zijn de verhalen uit de dikke bundel: “MEESTER JAAP, alle leukste, stoutste en gekste verhalen.”

Luister hier naar alle verhalen:
https://www.youtube.com/watch?v=bxqVNuE-7AQ

THEATER THUIS! Kan dat? Ja hoor, kijk maar hier…

#KrakelingThuis
Natuurlijk zien we onze bezoekers het liefst met hun familie, vrienden in ons theater, live! Tot het weer zover is hebben wij #krakelingthuis in het leven geroepen: een pagina op onze website waarop we leuke theatertips geven voor kinderen, denk aan: Krakeling voorstellingen kijken op TheaterFlix, theateropdrachten voor thuis, doe-activiteiten en leestips voor boeken waar het komende Krakeling theaterseizoen een voorstelling van te zien is. Ook op onze social media wordt veel aandacht besteed aan KrakelingThuis.

Lees meer

FILM/FOTOGRAFIE/ANIMATIE gewoon thuis… Kijk hier hoe je dat doet!

Een initiatief van MOCCA Expertisecentrum Cultuuronderwijs.
MOCCA plaatst zoveel mogelijk aanbod voor het onderwijs op haar pagina.
Zoals zelf een film maken.
Of (gratis) films kijken.

Kijk hier zelf maar!

De mooiste korte films en activiteiten voor peuters en kleuters gratis online

Ook voor peuters en kleuters is de wereld klein geworden. In de bioscooop of klas mooie films samen kijken, is er even niet meer bij. Taartrovers biedt ouders en jonge kinderen daarom een mooie ontdekkingsreis in huis. Op het gratis online platform Taartrovers Thuis staan korte, bijzondere films met creatieve en onderzoekende activiteiten voor iedereen. Het online programma op www.taartrovers.nl is zo voor iedereen toegankelijk.

Door COVID-19 zijn de scholen dicht, met als gevolg dat er veel ouders en scholen een lastige taak voorgeschoteld krijgen: hoe zorg je ervoor dat onderwijs toegankelijk blijft voor iedereen die thuis zit?

Museum Boijmans Van Beuningen wil graag helpen om de druk die ouders en scholen nu ervaren te verlichten. Gelukkig heeft het Boijmans veel educatieve video’s beschikbaar speciaal voor leerlingen, soms ook vergezeld van leuke vragen en opdrachten. We hebben alle video’s en het lesmateriaal verzameld, zodat het gemakkelijk terug te vinden is op deze pagina.